top of page

Taperfade: Wat is het verschil tussen een taperfade en een fade?

Ben je op zoek naar een strak, modern kapsel? Dan heb je vast wel eens gehoord van de termen taperfade en fade. Hoewel deze twee kapseltechnieken vaak door elkaar worden gebruikt, zijn er belangrijke verschillen die je moet kennen. In deze blog leggen we je precies uit wat het verschil is tussen een taper en een fade. Daarnaast geven we je stylingtips om je kapsel mooi te houden met de matte pomade van Stay Golden. Met deze matte haarproducten zorg je ervoor dat jouw taper of fade altijd fris en strak blijft!


Wat is een taperfade?

Een taperfade is een kapsel waarbij het haar geleidelijk korter wordt naarmate je dichter bij de nek en oren komt. Het kenmerk van een taper is de subtiele overgang tussen langere en kortere lengtes. De haarlijn bij een taper blijft over het algemeen iets langer en er is minder contrast dan bij een fade. Dit zorgt voor een zachtere, klassieke uitstraling.

Een taper kan op verschillende manieren worden gestyled, afhankelijk van de look die je wilt bereiken. Of je nu kiest voor een korte of lange taper, het blijft een veelzijdige stijl die past bij verschillende gezichtsvormen en haartypes.


De voordelen van een taperfade

  • Subtiele overgang: Een taperfade geeft een vloeiend en geleidelijk effect, zonder scherpe lijnen.

  • Klassiek en veelzijdig: Geschikt voor zowel formele als casual gelegenheden.

  • Makkelijk in onderhoud: De langere haarlengtes maken het eenvoudiger om het kapsel thuis te onderhouden.



Wat is een fade?

Een fade is een stijl waarbij het haar van boven naar beneden steeds korter wordt, vaak helemaal tot kaal bij de nek en zijkanten. Het resultaat is een strak, modern kapsel met een scherp contrast tussen de verschillende lengtes. Fades zijn er in verschillende variaties, zoals de low fade, mid fade, en high fade, afhankelijk van waar de overgang begint.


De verschillende soorten fades

  • Low fade: De overgang begint laag, dicht bij de oren, voor een subtiele look.

  • Mid fade: De overgang start iets hoger, rond het midden van het hoofd.

  • High fade: De fade begint hoog, wat zorgt voor een scherp contrast en een gedurfde uitstraling.


De voordelen van een fade

  • Scherp en modern: Een fade geeft je kapsel een strakke en eigentijdse uitstraling.

  • Veel variatie mogelijk: Je kunt een fade personaliseren door te kiezen voor verschillende hoogtes en technieken.

  • Geschikt voor diverse haarstijlen: Een fade werkt goed met zowel kort als langer haar aan de bovenkant.




Hoe houd je je taperfade of fade fris met de juiste producten?

Nu je weet wat het verschil is tussen een taper en een fade, is het tijd om te leren hoe je je kapsel perfect in model houdt. Het onderhouden van een scherpe fade of subtiele taper hangt grotendeels af van de juiste haarproducten. Veel mensen gebruiken gels of producten met veel glans, maar deze kunnen ervoor zorgen dat je fade er minder strak uitziet. De glans kan het haar er vet uit laten zien, waardoor de strakke lijnen van je fade of taper vervagen.


Waarom kiezen voor matte producten?

De beste manier om je fade of taper scherp te houden, is door het gebruik van matte haarproducten. Een matte afwerking zorgt voor een natuurlijke look zonder glans, wat ideaal is om de textuur en overgangen van je kapsel goed zichtbaar te houden. De matte pomade van Stay Golden biedt een stevige hold zonder dat het haar er glanzend of zwaar uitziet. Dit is perfect voor het behouden van de strakke lijnen van een fade.


Matte pomade van Stay Golden: de perfecte keuze

De Matte Pomade van Stay Golden is speciaal ontworpen om je kapsel natuurlijk en gestructureerd te houden. Het geeft je haar een stevige hold, zonder glans, waardoor je fade of taper zijn strakke look behoudt. Daarnaast is deze pomade gemakkelijk uit te wassen en laat het geen residu achter.



Stylingtips: zo houd je je fade scherp met matte producten

Voor het beste resultaat is het belangrijk om de matte pomade van Stay Golden op de juiste manier aan te brengen. Hieronder delen we enkele eenvoudige stappen om je taper of fade er de hele dag fris uit te laten zien:


Stap 1: Bereid je haar voor met Grooming Tonic

Begin met schoon, handdoekdroog haar. Breng een kleine hoeveelheid Grooming Tonic van Stay Golden aan op je haar. Dit product zorgt voor extra stevigheid en volume, wat helpt bij het stylen van je fade.



Stap 2: Föhn je haar voor extra body

Föhn je haar droog nadat je de Grooming Tonic hebt aangebracht. Dit geeft je haar meer body en maakt het makkelijker om de matte pomade gelijkmatig te verdelen. Bovendien zorgt föhnen voor een betere fixatie van de pomade, zodat je fade de hele dag goed blijft zitten.


Stap 3: Breng de matte pomade aan

Neem een kleine hoeveelheid matte pomade en wrijf het product warm tussen je handpalmen. Breng de pomade aan op droog haar en style je fade of taper naar wens. Doordat het product mat is, blijft je kapsel er natuurlijk uitzien, zonder glans of vettigheid. Dit benadrukt de lijnen en overgangen van je fade, waardoor je kapsel altijd scherp blijft.


Stap 4: Fixeer indien nodig

Heb je dik of moeilijk handelbaar haar? Breng dan nog een klein beetje extra pomade aan voor extra controle. Je kunt ook een kleine hoeveelheid haarlak gebruiken om je look te fixeren en de hele dag door strak te houden.


Waarom kiezen voor matte pomade boven gel of glanzende producten?

Veel mensen gebruiken gels of waxen met een glanzende finish, maar dit kan de strakke lijnen van een fade of taper tenietdoen. Glanzende producten laten je haar er vaak vet uitzien, wat de overgangen in het kapsel minder zichtbaar maakt. Een matte pomade, zoals die van Stay Golden, zorgt voor een natuurlijke, gestructureerde look die perfect is voor fades en tapers. Het haar blijft stevig in model zonder dat het er vettig of zwaar uitziet.


Conclusie: het verschil tussen een taper en een fade en de juiste styling

Het verschil tussen een taper en een fade zit in de manier waarop het haar geleidelijk korter wordt. Een taper is subtieler, met meer lengte, terwijl een fade zorgt voor een scherp contrast. Beide kapsels zijn populair, maar het is belangrijk om de juiste producten te gebruiken om het kapsel strak te houden.

Voor het beste resultaat raden we aan om te kiezen voor de matte pomade van Stay Golden. Deze pomade zorgt voor een stevige hold zonder glans, waardoor je fade of taper er de hele dag fris en natuurlijk uitziet. Gebruik de Grooming Tonic en föhn je haar voor extra volume en stevigheid, en breng de matte pomade aan op droog haar voor de perfecte look.

Comments


bottom of page